BATMAN / BEŞİRİ - Beşiri Anadolu İmam Hatip Lisesi

Beşiri Anadolu İmam Hatip Lisesi

MEHMET YATKIN MAH. ZÜBEYDE HANIM CAD. NO 17 BEŞİRİ / BATMAN
Vizyon
Öğrencilerimizin tamamının mükemmel bir gelecek için; ilgi ve istekleri doğrultusunda çağın gerektirdiği alanlarda hayata hazırlamak ve üniversite eğitimi almalarını sağlamak.
Misyon
Gelişen teknolojiyi yakından izlemede, kendine yeten bireyler yetiştirme hedefinde ‘iyinin ölçüsü yoktur’ düşüncesiyle mükemmelliğe ulaşma çabalarında, gelişimde iş birliğinde, sosyal ve kültürel alanda kimlik kazanmada bilgiye ulaşmayı kolaylaştırmada, bir bütünüz.
Başarılar
Okulumuz 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında hizmete açıldığı için henüz mezun vermemiştir.
08.30-15.40
Ulaşım
Beşiri’ye ulaşım; Batman’dan ilçeye geliş için Batman Belediyesi Hizmet Binası’nın arkasından hareket eden Beşiri Belediyesine ait araçlar ile gelinebilmektedir.
Yerleşim Yeri
Beşiri 889 km2’ lik alanıyla Batman’ ın Doğusunda yer almakta olup, Garzan çayına paralel uzanmaktadır. İlçemiz, doğusunda Siirt İli Kurtalan ilçesi, Kuzeyinde Kozluk ilçesi, Güneyinde Hasankeyf ilçesi, Batısında Batman ile çevrilidir. Son Nüfus sayımına göre İlçemizin Merkez Nüfusu 8829, Belde ve köy nüfusu toplamı 23453 olup, toplam nüfus 32.282 dir. Bu Nüfusun %51’ ini erkek Nüfus, %49’ unu ise kadın Nüfus teşkil etmektedir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Beşiri Batman’a en yakın ilçe konumunda olup, uzaklığı 18 km’dir. İlçe merkezinin okulumuza uzaklığı ise, 500 metre mesafesindedir.
2015 VE 2016 TUBİTAK PROJELRİ YAPILMIŞTIR
Okulumuza bağlı kız öğrenci pansiyonu bulunmaktadır.