BATMAN / BEŞİRİ - Beşiri Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mrt

Batman Milli Eğitim Müdürlüğü, Batman Üniversitesi ve Tübitak işbirliği ile başlatılan Bilim Söyleşileri Projesi kapsamında okulumuz öğrencilerine yönelik seminer çalışması yapıldı. Batman Üniversitesi'nden Dr. Öğretim üyesi Abdullah MANAP'ın katılımyla "Bilinçli Farkındalık ve Kariyer Bilinci" başlıklı seminer çalışması gerçekleştirlidi.

Bu çalışma sayseinde öğrencilerimizin kendilerini geliştirmeleri ve ileriye yönelik hedefler belirlemede nelere dikkat etmeleri gerektiğine değinildi. Farkındalık düzeyinin erken yaşlarda tespit edilmesiyle hedeflere daha emin adımlarla gidileceğine vurgu yapıldı. Öğrencilerimizin gelişimini artırmak için oldukça doyurucu bir sunum yapan değerli hocamıza da teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz öğrencilerine "Gelecekte hangi mesleği ne için seçmeliyim?" sorusunu en iyi şekilde cevaplandırabilmeleri için Mesleki Tanıtım Seminerleri verilmektedir. Bu çalışma kapsamında ilimizde görev yapan ve uzun yıllardır Türkiye Radyo ve Televizyonları(TRT) kurumunda çalışan misafirimizi ağırladık. Bu sektörde çalışanların hangi zorluklarla karşılaştığı, nerede nasıl ve ne kapılması gerektiği, muhabirlik yapmanın ve ekranlarda sunucu olarak çalışmanın kişide bıraktığı etkileri... gibi konularda sohbet, soru-cevap şeklinde keyifli seminer gerçekleştirildi.

Öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için çalışmalrımız devam edecektir.

Mrt

Dİlimizin Zenginlikleri proje çalışmları okulumuzda hız kesmeden devam ediyor. Her hafta düzenli olarak yapılan çalışmalarda Atasözleri ve Deyimler, Eski Türkçeden Sözcükler ve Kavramlar gibi konu başlıklarına yer verildi. Proje çalışmalarını uygulayan öğretmenlerimiz aynı zamanda öğrencilerle de keyifli ve ilgi çekici etkinlikler düzenleyerek zamanın da aktif ve güzel bir şekilde geçmesini sağlıyorlar.

Şbt

Milli Eğitim Bakanlığuı tarafından yürütülen Dilimizin Zenginleri Projesi çalışmaları okulumuzda hız kesmeden devam ediyor. Türkçe öğretmenimizin katkılaryla uygulanan proje çalışmasında öğrenciler hem farklı öğrenme stilleri ile kendi gelişimlerini olumlu yönde etkiliyor hem de farklı kavramlar ve kelimeleri öğreniyorlar. Proje çalışmaları uygulanırken öğretmenimiz farklı teknikler kullarak eğlenceli bir şekilde öğrencilerin derslere katılımını ve derslerin işlenmesini de sağlayarak güzel sınıf içi görüntülerin ortaya çıkmasını sağlıyor.

Ara

Öğretmnelerimizin kişisel gelişimlerini geliştirebilmeleri için Batman Üniversitesi'nde görev yapan akademisyen ve yazar Şemsettin DURSUN hocamız tarafından seminer verildi. "Etkili İleşitim" başlıklı seminer çalışması okulumuz öğretmenler odasında hocamız ve öğretmenlerimiz arasında sohbet havasında gerçekleşti. Emeklerinden dolayı değerli hocamıza teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuzda görev yapan öğretmenlerimizin kendilerini geliştirmek ve görevlerini en iyi şekilde yerine getirmek için Batman Üniversitesi'nde görev yapan akademisyenlerin katılımıyla Mesleki Gelişim Seminerleri hız kesmeden devam etmektedir. Eğitim caimasının tüm basamaklarında aktif görev almış ve son olarak üniversitede görev yapan öğretim üyesi Dr. Yusuf SÖZER tarafından "Sınıf İçi İletişimde Şiddetten ve Kalıp Yargılardan Uzaklaşmak" konulu çalışmasıyla öğretmenlerimizin iletişim tekniklerinde farklı bir bakış açısı kazanmalarını sağladı. Konu başlığından da anlaşılacağı üzere genel anlamda öğretmenlerin öğrencilerle iletişim kurarken kullandıkları klişe cümlelerin öğrencilerin üzerinde yarattığı etkilere değinerek öğretmenlerin öğrencilerle nasıl sağlıklı bir iletişim kurulması gerektiği hakkında bilgi verdi. Okdukça etkileyici ve keyifli bir sohbet havasında geçen semirde emeklerinden dolayı Yusuf SÖZER hocamıza teşekkür ederiz.

Kas

Beşiri İlçe Emniyet Amirliği ile yapılan kurumlar arası işbirliği ile okulumuzda öğrenim gören öğrencilere trafik kuralları hakkında bilgilendirme eğitimi verildi. Seminer boyunca hem yazılı hem de videolar ve görsellerle konunun öğrencilere aktarımı ilgiyle karşılandı. İlçe Emniyet Amirliği'ne işbirliği ve yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz.

Ekm

Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı "Çevreme Duyarlıyım, Sahip Çıkıyorum Çıkıyorum" Çedes Projesi kapsamında ilçemizde ve okulumuzda bulunan ihitiyaç sahibi ailelere yardımcı olabilmek için okulumuzda kermes düzenlendi. Öğrencilerimizin kendi imkanlarınya evde hazırlayıp getirdiği yiyecek, içecek ve hediyelik eşyalardan oluşan standlara yoğun ilgi gösterildi. Kermeste elde edilen yardım gelirleri en kısa sürecede ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır. Kermesin düzenlenmesinde Çedes Projesi Koordinatörü, değerli hocamız Serap AYGÜL'e, kermes boyunca yardımlarını esirgemeyen Din Kültürü hocamız Bedia DADAŞ'a ve büyük emek harcayaracak kermese katkı sağlayan öğrencilerimize içtenlikle teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuz meslek dersleri öğretmelerinin çalışmasıyla hazrlanan Mevlidi Nebi programı okulumuz konferans salonunda tertip edildi. Program kapsamında Kuranı Kerim tilaveti, ilahiler, müzik etkinlikleri, günün anlam ve önemini belirten konuşma gibi başlıklarda bir çok öğrencimiz görev aldı. İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü'nden şube müdürleri ve İlçe Müftülüğü'nden personelin katılım sağladığı etkinliğimiz güzel bir çoşkuyla yapıalrak tamamlandı. Ememği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi ve davetimize icabet eden misafirlerimize teşekkür ederiz.

Beşiri Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü